BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kinderen Filip en Mathilde bij ontvangst Jordaans koningspaar

Het Jordaanse koningspaar is dinsdag aan het einde van de middag aangekomen op de militaire luchthaven Melsbroek bij Brussel. Koning Abdullah II en koningin Rania beginnen woensdag aan een tweedaags staatsbezoek aan België. Koning Filip en koningin Mathilde verwelkomen hen 's ochtends met het gebruikelijke ceremonieel bij het Koninklijk Paleis.

Het Jordaanse paar werd 'familiaal' ontvangen, meldt het Belgische hof op Twitter. Op de foto zien we dat de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde aanwezig zijn bij het ontvangst in Kasteel van Laken.

 

Het programma

Het ochtendprogramma bestaat uit de vaste onderdelen van een staatsbezoek. Naast de welkomstceremonie zijn dat een kranslegging bij het graf van de onbekende soldaat, een gesprek met de Belgische premier Charles Michel, het uitwisselen van geschenken en een lunch met het koningspaar. 's Avonds is er in Laken het staatsbanket.

Tussendoor is er tijd voor een bezoek aan de universiteit van Louvain la Neuve en voor beide koningen een visite aan de luchtmachtbasis Florennes, waar koning Abdullah aan de slag kan met een F16. Donderdag wordt het bezoek voortgezet in Zeebrugge en Brugge.

Bron: ANP