BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kinderen geloven niet dat Harry prins is

Als Amerikaans kinderen prins Harry ontmoeten geloven ze vaak niet dat hij een echte prins is, omdat hij er niet zo uitziet. "Elke keer als kinderen krijgen te horen dat ze op het punt staan een echte prins te ontmoeten, zie ik de teleurstelling op hun gezichten als ze mij zien zonder kroon of cape", vertelt Harry in een interview aan People.

People sprak de prins thuis op Kensington Palace in Londen, voor zijn vertrek naar Orlando, waar zondag de Invictus Games beginnen. ''Ik maak me zorgen omdat de Amerikaanse kinderen, vooral in de buurt van Disney World, denken 'Je bent geen prins, je kleedt je niet als een prins'. Dus neem ik ditmaal maar een kroon en schoudermantel mee in mijn bagage en een paar grappige puntschoenen. Ik laat er geen twijfel over bestaan."

Harry hoopt nog een bezoekje te brengen aan het attractiepark, net als in 1994 met zijn broer William en moeder prinses Diana. ''Ik zal proberen een foto te laten maken van mezelf en Mickey Mouse."

Medelijden

De 31-jarige Harry kijkt uit naar de Invictus Games. Dat zijn de door Harry opgezette spelen voor invalide geraakte militairen. De deelnemers willen geen medelijden, benadrukt hij. ''Ze zien het als een mooie gelegenheid te laten zien wat ze kunnen aan alle mensen die hen steunen."

Orlando staat voor de uitdaging de eerste editie van de Invictus Games in Londen te evenaren. ''Het is net als het maken van een tweede album, het tweede is veel moeilijker. Wie betrokken is geweest bij de organisatie van het evenement in Londen, verwacht veel van de Amerikaanse editie. Dit wordt groots."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: