BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt Nederlandse troepen in Jordanië

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse troepen in Jordanië. Bij de Air Task Force Middle East zijn ongeveer 200 Nederlandse militairen actief in de strijd tegen ISIS. 'Ik ben trots op onze Nederlandse militairen bij de Air Task Force Middle East.” laat de koning via Twitter weten.

Het bezoek startte met een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah. Aansluitend bezocht het gezelschap de flight line en de operations area.

Bestrijden van ISIS

Vervolgens werd de koning door de commandant Air Task Force Middle East, luitenant-kolonel-vlieger O. Bok, rondgeleid op de plek waar de Nederlandse F-16’s gestationeerd zijn. De koning kreeg uitleg over de hoofdtaak van het F-16 detachement: het bestrijden van ISIS in Irak en Oost-Syrië door het leveren van luchtsteun aan grondtroepen en door het bombarderen van ISIS-doelen.

Snow City

De koning sloot zijn bezoek af in het legerkamp Snow City, het woon-, werk- en leefgebied van de Nederlandse en Belgische militairen. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding langs de werkplekken en sprak met de militairen over hoe zij hun werk doen en over hun ervaringen. Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met alle aanwezige militairen.

Bekijk hier de foto's!

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: