BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning feliciteert Dumoulin met winst openingsrit Giro

Koning Willem-Alexander was vrijdag in Apeldoorn voor de start van de 99e editie van de Giro d'Italia. De Nederlander Tom Dumoulin won de proloog en pakte daarmee de roze trui. "Een prachtige prestatie", vond Willem-Alexander, die de Limburgse renner voor aanvang van zijn rit succes had gewenst.

Koning Willem-Alexander nam een kijkje in het rennerskwartier, reed mee in een volgauto en woonde de huldiging en prijsuitreiking bij. "Het was een voorrecht om op het podium te mogen staan", zei de koning.

"Het is mooi om eens een keer iets positiefs te hebben", vond koning Willem-Alexander. Daarmee doelde hij op de verbindende kracht van sport. "We kijken altijd naar donkere wolken. Zo'n sportevenement verbroedert, sport is positief. Daarom is het fantastisch om zo'n start naar Nederland te halen om met z'n allen iets positiefs neer te zetten."

De eerste drie etappes van de Italiaanse wielerronde worden dit jaar in Nederland verreden. Het is derde keer dat de Giro in ons land start.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: