BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning viert eeuwfeest Hubrecht Instituut

Koning Willem-Alexander bezocht woensdagmiddag het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek. Het instituut, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), viert deze week zijn honderdjarig bestaan.

Willem-Alexander opende de jubileumfestiviteiten met de onthulling van een kunstwerk dat het onderzoek van het Hubrecht Instituut symboliseert. Kort daarvoor nam de koning een kijkje in drie laboratoria, waaronder die voor het kweken van mini-organen. In de laboratoria lichtten onderzoekers hun werk toe.

Het Hubrecht Instituut doet onderzoek op het gebied van ontwikkelings- en stamcelbiologie. In totaal werken er bijna driehonderd onderzoekers van dertig nationaliteiten. Het instituut is onderdeel van de KNAW en sinds 2008 verbonden aan het UMC Utrecht. Koning Willem-Alexander is beschermheer van de KNAW. In 2001 opende hij het nieuwe gebouw van het Hubrecht Instituut.

Het instituut houdt zaterdag 21 mei een open dag voor publiek. Zaterdag een verslag van het bezoek van de koning in Blauw Bloed!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: