BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander houdt toespraak in Europees Parlement

Koning Willem-Alexander houdt woensdagmiddag 25 mei een toespraak tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

De koning spreekt voorafgaand aan zijn toespraak met Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement (EP) en aansluitend met de fractievoorzitters van het EP. Na zijn toespraak ontmoet hij Nederlandse Europarlementariërs. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PVEU) met medewerkers van de PVEU en medewerkers van de Nederlandse ambassade.
 
Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: