BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij start NPO Radio 4-inzamelingsactie

Koningin Máxima geeft op woensdagochtend 25 mei op basisschool Kruisboelijn in ’s-Hertogenbosch het startsein van de actie “Klassiek Geeft” van NPO Radio 4.

Met deze actie zamelt NPO Radio 4 geld en muziekinstrumenten in voor het landelijke Instrumentendepot Leerorkest. Het instrumentendepot leent muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en andere initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Doel van de publieke klassieke radiozender is om met deze actie muziekonderwijs voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken en zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te bieden een muziekinstrument te leren bespelen.

Het is de derde keer dat NPO Radio 4 “Klassiek Geeft” organiseert. In totaal zijn er sinds 2011 meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en werd er ruim € 44.000,- opgehaald. De actie loopt van 25 mei tot en met 10 juni 2016.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform van ambassadeurs 'Meer Muziek in de Klas', dat zich inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: