BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent lustrumcongres Pensioenfederatie

Koningin Máxima opent dinsdag 17 mei in Worldforum in Den Haag het eerste lustrumcongres van de Pensioenfederatie. De Pensioenfederatie behartigt de belangen van de Nederlandse pensioenfondsen.

 De Pensioenfederatie bevordert samen met en namens haar leden, de verdere ontwikkeling, instandhouding en uitvoering van een goed en betrouwbaar pensioenstelsel in Nederland. Zij behartigt namens ongeveer 240 pensioenfondsen de belangen van ruim 5,5 miljoen deelnemers, 3 miljoen gepensioneerden en 8 miljoen gewezen deelnemers. Circa 85 procent van alle werkenden bouwt pensioen op bij een collectief pensioenfonds.

Koningin Máxima is aanwezig als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: