BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima reikt Koning Willem I Prijs uit

Koningin Máxima reikt dit jaar de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. De uitreiking vindt plaats op 26 mei in Eindhoven.

De ondernemersprijzen worden sinds 1958 tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting. De stichting heeft als doel de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

De Koning Willem I Prijs wordt uitgereikt aan een onderneming uit het midden- en kleinbedrijf en aan een grote onderneming met meer dan 250 werknemers. Kanshebbers in de mkb-categorie zijn Verhoef Aluminium, TOBROCO en Ventura Systems. In het grootbedrijf zijn drie koninklijke ondernemingen genomineerd: Philips, Zeelandia en Vopak.

Voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn Fujifilm, Fairphone en Koppert Cress genomineerd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: