BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima wenst Koningsdam behouden vaart

Met het uitgieten van champagne over de scheepsbel heeft koningin Máxima vrijdag het in Rotterdam aangemeerde cruiseschip Koningsdam van de Holland Amerika Lijn (HAL) gedoopt en zijn naam gegeven.

Koningin Máxima wenste het schip en zijn bemanning behouden vaart, en comfort voor de passagiers. De Koningsdam heeft ruimte voor meer dan 2.000 reizigers, en telt een bemanning van ruim 1.000 uit 44 verschillende landen, van Australië tot Zimbabwe.

De koningin luidde bij de naamgevingsceremonie andermaal de scheepsbel en kreeg daarna van kapitein Emiel de Vries en de bazen van de Holland Amerika Lijn een snelle rondleiding over de Koningsdam. Het schip wordt ingezet voor een reeks cruises in Noord-Europa en de Oostzee.

Bron: ANP

Koningin Maxima loopt samen met het dochtertje van de kapitein, voorafgaand aan de doop van het cruiseschip.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: