BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninginnen Máxima en Mathilde bij Koningin Elisabethwedstrijd

Koningin Máxima woont op uitnodiging van koningin Mathilde van België woensdagavond 25 mei één van de finaleavonden van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016 bij. Deze jaarlijkse wedstrijd vindt plaats in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel.

De Belgische Koningin Elisabeth en de Belgische violist en componist Eugène Ysaÿe namen in 1937 het initiatief voor de Koningin Elisabethwedstrijd. De internationale wedstrijd heeft tot doel om talentvolle jonge musici te helpen bij de lancering van een internationale carrière, door hen de kans te geven op te treden voor een zeer uitgebreid publiek.

De wedstrijd kent afwisselend edities voor viool, piano, zang en volgend jaar ook voor cello. De editie voor pianisten van alle nationaliteiten tussen 18 en 29 jaar vindt van 2 tot en met 28 mei plaats in Brussel.
 
Koningin Mathilde verleent, in navolging van Koningin Fabiola en Koningin Elisabeth, sinds 2013 haar Hoge Bescherming aan de Koningin Elisabethwedstrijd.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: