BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Koninklijk Huis breekt met KPMG'

Het Koninklijk Huis is na vele jaren niet langer klant bij het belastingadviesbureau KPMG Meijburg. Dit melden bronnen rond het hof aan De Telegraaf. Het zou om een ''zakelijke beslissing'' gaan. De Rijksvoorlichtingsdienst reageert niet op de publicatie van de krant. Het bedrijf zelf ook niet.

Met het opstappen van het koningshuis raakt de KPMG-dochter volgens de krant een van zijn allerrijkste klanten kwijt. Zakenblad Quote schat het totale vermogen van het koningshuis, inclusief alle paleizen en bedrijfsaandelen, momenteel op zo’n 900 miljoen euro.

Het Koninklijk Huis betaalt op enkele vrijstellingen na gewoon vermogensbelasting, maar is vrijgesteld van belasting voor wat betreft de toelages die het jaarlijks ontvangt. Ook betalen de leden geen erfbelasting en geen motorrijtuigenbelasting over hun auto’s met een AA-kenteken.

Nederland kent een onderscheid tussen het Koninklijk Huis en de Koninklijke Familie. Het Koninklijk Huis bestaat uit koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun dochters, prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook