BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinselijke paren bij doop prins Oscar

Kroonprins Haakon van Noorwegen en de Deense kroonprins Frederik zullen samen met hun echtgenotes Mette-Marit en Mary de doop van het Zweedse prinsje Oscar bijwonen. De plechtigheid is vrijdagmiddag in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm.

Prins Oscar is op 2 maart geboren en is het tweede kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel. Het prinsje is na zijn moeder en zusje Estelle derde in de lijn van troonopvolging in Zweden.

Het is nog niet bekend of er een lid van het Nederlandse Koningshuis aanwezig is bij de doop. Koning Willem-Alexander was in 2012 als prins welbij de doop van prinses Estelle, van wie hij samen met de Noorse kroonprins Haakon en de Deense kroonprinses Mary peetouder is. Kroonprinses Victoria is zelf peettante van Willem-Alexanders oudste dochter Amalia, die op haar beurt ook bruidsmeisje was bij het huwelijk van Victoria.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: