BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laurentien: 'ik vind het fantastisch om terug te zijn'

Het verbinden van werelden, het samenwerken en verdiepen zijn voor prinses Laurentien de drie dingen die het belangrijkst zijn in het leven. Dat zegt Laurentien in een vraaggesprek met maandblad Vorsten dat deze week verschijnt.

Aanleiding voor het interview was haar vijftigste verjaardag, het vijftienjarig huwelijk met prins Constantijn en het uitkomen van het boek 'Nog lang en gelukkig.'

De prinses vertelt uitgebreid over haar werk, haar motivatie en inspiratie en over het nieuwe leven voor haar en haar gezin in Den Haag. Laurentien woonde 23 jaar in Brussel, waar Constantijn vorig jaar ophield met werken bij de Europese Commissie. "Het was nu een heel natuurlijk moment om hier te gaan wonen. Ik vind het fantastisch om terug te zijn.”

De prinses wordt in Nederland wat eerder bekeken en vaker herkend dan in Brussel. "Dit hoort er nou eenmaal bij en ik vind liever een manier om mijn leven te leiden die bij mij klopt.” Dat ze op straat wordt aangesproken, heeft ze ook leren accepteren. ",Als ik naar de supermarkt ga, gebeurt er altijd wel iets, iemand die je aanspreekt of iemand die je iets vertelt”, aldus de prinses. "Daar kun je dan heel lastig over doen maar daar schiet niemand iets mee op.”

Laurentien is niet bang dat haar werk een druppel op de gloeiende plaat is. "Bij mij is het glas altijd halfvol”, zei ze. "Wij leven met ongelooflijk lastige vraagstukken, dan moet je dus het goede doen en dan hebben we allemaal een verantwoordelijkheid om daar een positieve bijdrage aan te leveren.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: