BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laurentien: 'Slow Down heeft belangrijke boodschap'

Douwe Bob brengt met het songfestivalnummer Slow Down niet alleen een goed nummer, maar ook een belangrijke boodschap over. Dat vindt prinses Laurentien. "Het is de boodschap van het jaar", zei ze vrijdag in het RTL Z-programma Z in zaken.

"Het is iets waar we allemaal mee worstelen. In een wereld die alleen maar drukker, ingewikkelder en haastiger wordt is wijsheid belangrijker dan ooit. Daarvoor heb je rust nodig", zei Laurentien.

Het boek 'Nog lang en gelukkig', dat zij met journalist Jeroen Smit schreef, gaat daar volgens de prinses ook over. Voor het boek interviewden Laurentien en Jeroen tien leidinggevenden over hun dilemma's, zorgen en twijfels. Die werden vervolgens voorgelegd aan een groep kinderen van negen tot twaalf jaar, omdat die nog 'in lijn staan met hun intuïtie'.

"Kinderen hebben een totaal andere blik op de gang van zaken", legde Laurentien uit. Haar stichting Missing Chapters raadt grote bedrijven en instellingen dan ook aan een Raad van Kinderen te installeren. Ook af en toe een korte pauze kan volgens de prinses helpen zaken helderder te zien. "Tien seconden stilte aan het begin van elke bestuursvergadering zou goed zijn."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: