BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mathilde met zoon Emmanuel naar concours

Koningin Mathilde heeft woensdag in het omroepgebouw Flagey de derde sessie bijgewoond uit de halve finales van de Koningin Elisabeth-wedstrijd voor piano. Dit keer nam de vorstin, die beschermvrouw is van het vooraanstaande muziekconcours, haar jongste zoon prins Emmanuel mee.

Maandag was dochter prinses Eléonore al aan de beurt geweest en de verwachting is dat de overige twee koningskinderen Gabriel en Elisabeth ook nog aan bod komen. Koningin Mathilde gaat deze week nog twee keer luisteren, dus die mogelijkheid is er ook.

Van de vorige week aangetreden 76 pianisten - van wie maar liefst 22 uit Korea - zijn er na de eerste ronde nog 24 over. Elk van hen heeft deze week twee uitvoeringen: een recital naar eigen keuze en een concerto van Mozart. Zaterdag maakt de jury dan bekend wie er naar de finaleronde gaan, die volgende week begint.

Dan verplaatst de actie zich naar het Paleis voor Schone Kunsten en zijn er nog meer koninklijke luisteraars. Op 23 mei gaat Mathilde samen met koning Filip, op 24 mei zijn prins Laurent en prinses Claire aanwezig, een dag later wordt Mathilde vergezeld door koningin Máxima, op 26 en 28 mei is Mathilde vooralsnog alleen en op 27 mei hebben prinses Astrid en prins Lorenz een plekje vrijgemaakt in hun agenda.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: