BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima, Mabel en Mary bij conferentie Women Deliver

Koningin Máxima en prinses Mabel zijn woensdag in Kopenhagen. Daar wonen zij de conferentie Women Deliver bij. De non-profitorganisatie Women Deliver zet zich wereldwijd in voor verbetering van de positie van vrouwen, hun rechten, gezondheid en welzijn. De Deense kroonprinses Mary is beschermvrouwe van de conferentie en ook woensdag aanwezig.

Koningin Máxima

Máxima woont de grote internationale conferentie bij in haar functie van pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze praat met Jim Yong Kum, de president van de Wereld Bank Groep (WBG), over het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de economische ontwikkeling en zelfstandigheid van vrouwen. De WBG is een aan de VN verbonden internationale organisatie die ontwikkelingslanden helpt hun armoedebestrijdingsplannen uit te voeren.

Prinses Mabel

Prinses Mabel is al een paar dagen actief in de Deense hoofdstad, als oprichter en CEO van Girls Not Brides, dat strijdt voor een einde aan kindhuwelijken. Maar woensdag treedt de prinses ook als moderator bij een discussie over hoe de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN resultaat kunnen hebben voor meisjes en vrouwen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: