BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima op selfies met Utrechtse studenten

Máxima heeft donderdag in Utrecht geposeerd voor een aantal selfies. De koningin is in de Domstad voor de start van de landelijke actieweek Kansen Krijgen Kansen Pakken.

Het project laat zien hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen en kansen hebben gepakt. Na de aftrap ging Máxima met een groepje studenten van MBO Utrecht in gesprek over het krijgen en pakken van kansen.

Kansen Krijgen Kansen Pakken bestaat uit een documentaire-drieluik, educatieve clips en landelijke activiteiten. Het project wil bijdragen aan genuanceerde beeldvorming over bevolkingsgroepen en een andere manier van kijken voorstellen. Met de start van het evenement begint een periode waarin scholen een maatschappelijke organisaties activiteiten organiseren zoals debatten en dialoogbijeenkomsten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: