BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nederlandse Rahmon wordt herkend door prins Harry

De Nederlandse Rahmon Zondervan raakte in 2007 gewond in Afghanistan. Naast verwondingen aan zijn oren, armen en benen is hij ook blind geraakt aan zijn rechteroog. De Invictus Games zijn een hoogtepunt voor Rahmond: meedoen met verschillende sportieve wedstrijden én even bijkletsen met prins Harry.

Prins Harry

Prins Harry in oprichter van het internationale sportevenement de Invictus Games, een soort Olympische Spelen voor gewonde militairen. In 2014 vond de eerste editie plaats in Londen en dit jaar is het tijd voor een tweede ronde in Orlando. Rahmon was zowel bij de eerste als tweede editie aanwezig en leerde de prins hier dan ook beter kennen: ’Hij is een hele vriendelijke en sociale man.’

De eerste Invictus Games mogen dan twee jaar geleden geweest zijn, prins Harry herkende de Nederlandse Rahmon direct:  ’Hij kwam wijzend naar me toe.’

Oranje klompen

In de VIP ruimte hebben de Nederlandse deelnemers Harry bedankt met een oer-Hollands presentje: Oranje klompen met het logo van de Invictus Games. De prins aarzelde niet en trok ze meteen aan.

Wij spraken met Rahmon over zijn ontmoetingen met prins Harry. Zaterdag meer in Blauw Bloed!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: