BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven opent gerestaureerde stationsgebouwen vliegveld Ypenburg

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent op donderdagmiddag 26 mei 2016 de gerestaureerde stationsgebouwen van vliegveld Ypenburg.

 Na de sluiting van het vliegveld in 1992, werden in 2009 de stationsgebouwen aangekocht door BOEi, een organisatie die zich richt op het herbestemmen en daarmee het behouden van cultureel erfgoed in Nederland. Het Haagse Vliegveld Ypenburg werd in 1936 geopend als terrein voor sportvliegers. Na de Tweede Wereldoorlog werd Ypenburg een militair vliegveld en diende het ook als vliegveld waar hoogwaardigheidsbekleders arriveerden.
 
Het luchthavengebouw is een ontwerp van de architecten Brinkman en Van der Vlugt – ook bekend van de Van Nellefabriek in Rotterdam – en is een voorbeeld van het ‘Nieuwe Bouwen’.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: