BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry opent Invictus Games in Amerika

De Britse prins Harry heeft zondagavond, bijgestaan door de Amerikaanse First Lady Michelle Obama, de Invictus Games geopend. Aan het evenement in Orlando doen ruim vijfhonderd atleten uit vijftien verschillende landen mee.

De prins stond aan de wieg van het sportevenement voor gewonde oorlogsveteranen. In zijn openingsspeech zei Harry zich thuis te voelen tussen de militairen. "Ik heb de noodzaak van teamwork en het belang van kameraadschap geleerd dat je alleen kunt leren in militaire dienst." De prins diende zelf tien jaar in het Britse leger.

De kleinzoon van koningin Elizabeth vroeg speciale aandacht voor oud-militairen met psychische problemen. "Laten we ook juichen voor de militairen die tegen posttraumatische stress hebben moeten vechten, en de soldaten die dapper genoeg waren hulp te zoeken voor hun depressie."

Bekijk hier de speech van Harry

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: