BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry wil monument voor moeder

Prins Harry wil dat er volgend jaar, wanneer het twintig jaar geleden is dat zijn moeder prinses Diana verongelukte, een monument 'voor de eeuwigheid' komt ter nagedachtenis aan haar.

"Er moet iets komen dat in steen is gebeiteld of iets dat wordt gebouwd. We denken nog elke dag aan haar. Het zou op zijn plaats zijn op de twintigste herdenkingsdag van haar overlijden een blijvende herinnering te kunnen onthullen", zei de 31-jarige prins maandag in een tv-interview met ITV.

Prinses Diana kwam in augustus 1997 door een auto-ongeluk om het leven. Haar zoons William en Harry waren toen vijftien respectievelijk twaalf jaar.

In het Londense Hyde Park bestaat wel de Diana Memorial Fountain, maar dat voldoet in de ogen van de prins kennelijk niet als monument voor de eeuwigheid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: