BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Philip kampt met 'klein kwaaltje'

Het gaat naar omstandigheden goed met prins Philip. De echtgenoot van koningin Elizabeth kampt met een klein kwaaltje maar is verder in orde. Dat zei zijn schoonzoon Tim Laurence dinsdag tegen ITV.

Philip moest op doktersadvies de herdenking van de Slag om Jutland, die dinsdag plaatsheeft, afzeggen. Eigenlijk zou hij samen met prinses Anne aanwezig zijn bij de plechtigheden op de Orkney-eilanden in Schotland. De Slag om Jutland vond honderd jaar geleden plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog op zee nabij het gelijknamige Deense eiland. Bij de ceremonie waren ook de Britse premier David Cameron en de Duitse president Joachim Gauck aanwezig.

Volgens Tim is de bijna 95-jarige Philip 'erg gefrustreerd' dat hij er niet bij kan zijn en zijn er geen plannen om andere afspraken af te zeggen. Ook hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

"Hij is erg gefrustreerd en teleurgesteld dat hij er niet bij is en we vinden het ook allemaal erg jammer", gaf Tim uitleg aan ITV. "Hij is in orde. Hij heeft een klein kwaaltje en op zijn leeftijd zou het onverstandig zijn om voor langere tijd op een winderige begraafplaats te staan."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: