BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix in Madrid voor expositie Jeroen Bosch

Prinses Beatrix is maandagmiddag 30 mei in Madrid bij de opening van een tentoonstelling over de Nederlandse kunstenaar Jeroen Bosch. Het Prado Museum in de Spaanse hoofdstad toont de expositie 'Bosch, the 5th Centenary Exhibition', naar aanleiding van de 500e sterfdag van Jheronimus (Jeroen) Bosch.

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia openen de tentoonstelling van de schilder uit Den Bosch. Het museum heeft een groot aantal werken van hem in de eigen collectie, maar heeft voor de expositie ook bruiklenen uit musea in onder meer Parijs, New York en Washington gehaald. Hierdoor is ruim driekwart van zijn werk bijeen.

Een groot deel van de tentoonstelling was eerder te zien in het Noordbrabants Museum. Daar was dit voorjaar de grootste overzichtstentoonstelling ooit rond Jeroen Bosch te zien. Deze expositie is geopend door koning Willem-Alexander.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: