BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Irene over kleinkinderen: 'Ik pas ook op, heerlijk'

Op 21 en 22 mei is het weer tijd voor Fête la Nature, het grootste natuurfestival van Nederland. Door het hele land zijn er evenementen om al het pracht en praal der aarde te vieren. Blauw Bloed sprak met prinses Irene, initiatiefnemer van Fête la Nature, over de twee feestelijke dagen én over haar kleinkinderen.

De landschapstuin in Enschede

Dit jaar is Enschede de ‘hoofdstad’ van Fête la Nature. Prinses Irene opent hier op 21 mei samen met één van de bekendste tuinmannen van Nederland, Lodewijk Hoekstra, een landschapstuin. Dankbaarheid en aandacht zijn volgens de prinses twee belangrijke woorden als het gaat om natuur. ‘Geniet van alles om je heen en van hoe mooi de natuur is.’

De kleinkinderen

De prinses vertelt in het interview ook over haar in rap tempo groeiende familie. In december 2015 is haar dochter Carolina bevallen van een zoon, Xavier. Carlos werd eind april vader van Carlos Jr en in mei verwacht zoon Jaime nog een kindje. ‘Volle bak, bijna een job erbij!’ vertelt Irene. Ze ziet de nieuwe kleinkinderen als een rijkdom: ‘Ik pas ook op, heerlijk.’

Prinses Irene vertelde ons ook op welke wijze ze ervoor zorgt dat haar kleinkinderen meer leren over de natuur.

Zaterdag in Blauw Bloed een uitgebreid interview met prinses Irene en Lodewijk Hoekstra.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: