BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Rania en Abdullah trots op afgestudeerde zoon

De Jordaanse kroonprins Hussein heeft zijn diploma internationale geschiedenis op zak. De 21-jarige zoon van koning Abdullah II en koningin Rania mocht het papiertje dit weekeinde ophalen.

Koningin Rania plaatste zondag op Twitter een foto van Hussein, gehuld in een toga, en zijn ouders. De koningin had het over 'een hele bijzondere dag'. Kroonprins Hussein zelf deelde via Instagram een foto van de uitreikceremonie. "Het slot van het ene hoofdstuk en het begin van een nieuw."

Hussein haalde in 2012 zijn diploma van de King's Academy in Madaba, de school die zijn vader koning Abdullah in 2007 in het leven riep. Na het behalen van dat diploma verhuisde Hussein naar Washington, waar hij aan de Georgetown University internationale geschiedenis ging studeren.

In 2004 werd Hussein aangewezen als troonopvolger, sinds 2009 mag hij zich kroonprins noemen. Hussein treedt sinds zijn achttiende geregeld op als regent.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: