BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning worstelt met gezondheid

De gezondheid van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej (88) blijft broos. Iets minder dan drie weken voor zijn zeventigjarig regeringsjubileum op 9 juni heeft het paleis weer een verklaring uitgegeven over de toestand van de al een jaar in het Siriraj ziekenhuis verblijvende koning.

De afgelopen week kreeg hij te maken met ontstoken kniegewrichten, koorts, een te snelle polsslag en te lage bloeddruk. Daar kwam ook nog eens een probleem met slijm in zijn longen bij, veroorzaakt door een lichte ontsteking in zijn rechterlong aldus het communiqué.

Dat verscheen overigens pas toen volgens de artsen lichaamstemperatuur, hartslag en bloeddruk weer normaal waren. Alle berichtgeving over de koning wordt strak gecontroleerd, en speculatie over zijn gezondheid wordt al snel beschouwd als een vorm van majesteitsschennis waarop een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar staat.

De koning is op 11 januari voor het laatst in het openbaar gezien toen hij enkele uren buiten het ziekenhuis verbleef en een bezoek bracht aan het koninklijk paleis. Het laatste medisch bulletin dateerde van februari.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: