BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Aanklager wil 19,5 jaar cel voor man prinses Cristina

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft vrijdag vrijspraak geëist voor de Spaanse prinses Cristina in de belastingfraudezaak waarin ze terechtstaat. Haar echtgenoot Iñaki Urdangarin komt er minder genadig vanaf: hij moet als het aan justitie ligt bijna twintig jaar de cel in.

Cristina, de jongste zus van koning Felipe VI, was van meet af aan al niet het doelwit van het OM. Dat ze toch voor de rechtbank moest verschijnen is vooral op het conto te schrijven van de zelfbenoemde corruptiebestrijders van de vakbond Manos Limpias, die zich als civiele partij aansloten en de prinses veroordeeld wilden zien.

Urdangarin moet wel ernstig vrezen achter de tralies te verdwijnen. Het OM heeft volgens de Spaanse pers een sterke zaak tegen hem. Urdangarin zou zich hebben verrijkt ten koste van de schatkist.

Het proces nadert zijn einde. De komende weken verweert de verdediging zich. Eind juni velt de rechter waarschijnlijk het vonnis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: