BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins deelt geld uit aan weeshuis

Prins Henrik heeft een weeshuis en een stichting voor ouders die een kind hebben verloren in het zonnetje gezet. De prins gaf namens de Deense Lions Club, waarvan hij beschermheer is, cheques aan een weeshuis uit Tórshavn, de hoofstad van Faeröer, en aan het landelijk opererende Vir har mistet et barn.

De uitreiking van de jaarlijkse Lions Club-donaties was op het koninklijke schip Dannebrog, dat momenteel voor anker ligt in de haven van Aarhus. In totaal deelde prins Henrik 600.000 Deense kroon (zo'n 81.000 euro) uit aan de twee goede doelen.

Het weeshuis kreeg zo'n 54.000 euro uit handen van de prins en voor Vir har mistet et barn had de man van koningin Margrethe een cheque van 27.000 euro.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: