BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt marechaussee

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee in Amsterdam en Den Haag. Willem-Alexander maakte er kennis met de eenheid Hoog Risico Beveiligingseskadron (HRB). De HRB-eenheden bewaken overheidsgebouwen en maatschappelijke instellingen waar de dreiging op een aanslag hoger is.

Het bezoek van de koning begon met een presentatie op de Koningin Beatrix Kazerne in Den Haag. Vervolgens reed hij mee met een beveiligingspatrouille. In Wassenaar was Willem-Alaxander getuige van demonstraties en sprak hij met opleiders en cursisten van de HRB-opleiding.

Het werkbezoek werd afgesloten bij de Joodse Scholengemeenschap Maimonides in Amsterdam, die wordt beveiligd door het HRB. Willem-Alexander sprak er met vertegenwoordigers van de school over veiligheid.

Het Koninklijk Huis zette na afloop foto's van het werkbezoek op Twitter.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: