BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe kan niet op staatsbezoek

Koning Felipe van Spanje moet in Japan en Zuid-Korea weer achteraan aansluiten in de rij. De koning had plannen voor staatsbezoeken aan beide landen maar vanwege de politieke situatie in eigen land, kan hij voorlopig niet op reis.

Dat betekent dat zijn 'tijdslot' vervalt en de koning moet afwachten wanneer er weer een gaatje is in de agenda's in Tokio en Seoul.

De Spaanse handelsrelaties en vertegenwoordiging in het buitenland lijden onder de politieke impasse, aldus dagblad El País. Er zijn in een half jaar tijd twee keer parlementsverkiezingen geweest en ook na de stembusgang van zondag zit een snelle vorming van een nieuwe regering er niet in. Al die tijd moet de koning zich in eigen land beschikbaar houden.

Volgens het paleis zijn de gewone activiteiten van Felipe met de helft verminderd. Bezoeken aan Saudi-Arabië en Groot-Brittannië werden op de lange baan geschoven en de koning stuurde afgelopen weekeinde zijn vader Juan Carlos naar de opening van het vergrote Panamakanaal.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: