BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning geeft startsein Wereld Bloeddonordag

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag de officiële openingshandeling van Wereld Bloeddonordag verricht. Dat deed hij door bij bloedbank Sanquin in Amsterdam een ballon met de tekst 'Thank you, blood donors!' te onthullen.

Wereld Bloeddonordag is een van de acht gezondheidsdagen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De officiële start is iedere keer in een ander land.

Eén op de vier Nederlanders heeft ooit bloed nodig. In die behoefte wordt voorzien door bijna 400.000 vrijwillige bloed- en plasmadonoren.

Wereld Bloeddonordag is ieder jaar op 14 juni, de geboortedag van de ontdekker van de bloedgroepen, de Oostenrijks-Amerikaanse arts Karl Landsteiner (1868-1943).

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: