BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent Sonsbeek '16

Koning Willem-Alexander opende vrijdagmiddag de kunsttentoonstelling Sonsbeek '16 door zelf de handen uit de mouwen te steken. Hij opende de beeldenexpositie door klei aan een werk van kunstenaar Louie Cordero toe te voegen. Hiermee nodigt hij, naar idee van de kunstenaar, het overige publiek uit het voorbeeld te volgen en gezamenlijk het definitieve kunstwerk te maken.

Het thema van Sonsbeek 2016 is TransAction, over de dynamiek van de stad en de wisselwerking tussen mensen onderling en met hun omgeving. Zaterdag gaat de tentoonstelling in het Arnhemse Park Sonsbeek open voor het publiek. De beelden en installaties zijn te zien tot en met 18 september.

De beeldententoonstelling wordt voortaan om de vier jaar georganiseerd. Voorheen werd het evenement zeer onregelmatig gehouden, met tussenpozen van drie, vijf, zeven of acht jaar.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: