BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth geschokt door aanslag Orlando

Koningin Elizabeth betoont haar medeleven met de getroffenen van de massale schietpartij in een homo-nachtclub in Orlando, die vijftig mensen het leven kostte.

"Prins Philip en ik zijn geschokt door de gebeurtenissen in Orlando", zegt de vorstin, die ook zondag weer in het zonnetje werd gezet vanwege haar negentigste verjaardag, in een verklaring. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen."

Ook andere wereldleiders kwamen met blijken van medeleven. Onder meer de Britse premier David Cameron, zijn Canadese collega Justin Trudeau en premier Lars Løkke Rasmussen, president van de Europese Unie Donald Tusk, NAVO-chef Jens Stoltenberg en de Turkse minister-president Mehmet Simsek lieten via Twitter weten mee te leven met de slachtoffers en nabestaanden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: