BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth op cover Vanity Fair

Koningin Elizabeth siert de cover van de Britse Vanity Fair. De glossy onthulde de cover van het zomernummer dinsdag op Instagram. De vorstin is ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag gefotografeerd door Annie Leibovitz.

Woensdag werd er opnieuw een foto van koningin Elizabeth vrijgegeven. Dit keer gaat het om een portret waarop ook haar echtgenoot prins Philip staat. Op de foto zitten de twee op de bank voor het haardvuur op Windsor Castle.

De foto's zijn gemaakt in april, gelijktijdig met de familiefoto die de Amerikaanse fotografe maakte van Elizabeth temidden van haar kleinkinderen. Die werd al eerder door het Britse hof verspreid, samen met een portret van Elizabeth met prinses Anne en een foto waarop Elizabeth met haar geliefde honden te zien is op een trap van Windsor Castle.

Honden

De hondjes Willow, Holly, Vulcan en Candy staan ook prominent met de vorstin op de coverfoto van Vanity Fair. De coverfoto is gemaakt in de tuin van Windsor Castle. Leibovitz: ''Vooraf werd me verteld dat koningin Elizabeth erg ontspannen is op Windsor en dat was waar. Je krijgt een idee hoe vredig en familiair het eraan toegaat."

Het zomernummer van Vanity Fair is vanaf vrijdag te koop.

A new photograph of The Queen at home at Windsor Castle, taken by Annie Leibovitz, will feature in @VanityFair in celebration of #Queenat90

Een foto die is geplaatst door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: