BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent internationaal congres transgenderzorg

Koningin Máxima opent zaterdagochtend 18 juni in VUmc te Amsterdam een internationaal congres over transgenderzorg.

 Bij het congres komen ruim 800 professionals uit de internationale medische wereld bijeen om kennis en ervaring op het gebied van genderdysforie te delen. Bij genderdysforie geldt een onbehagen ten aanzien van het geslacht waarin men geboren en opgegroeid is. In Nederland werden in 2015 zo’n 1.000 mensen verwezen naar de drie gendercentra (Amsterdam, Groningen en Leiden).

Het thema van het congres is ‘Growing: Empowerment, Expertise, Evidence’. Koningin Máxima opent het congres en woont de lezing ‘Transgender Holland, sixty years of culture and care’ bij.
 
De organisatie is in handen van Transvisie Zorg en het VUmc Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie. Het congres staat onder auspiciën van de WPATH, de World Professional Association for Transgender Health, een internationale vereniging van beroepsbeoefenaren in de genderzorg. 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: