BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar krijgt bezoek uit Griekenland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen vlak voor het begin van hun zomervakantie nog officieel bezoek van het Griekse presidentspaar. Dat komt maandag 4 juli lunchen op paleis Noordeinde.

President Prokopis Pavlopoulos en zijn echtgenote Vlasiá worden om elf uur bij het paleis verwacht waar ook een welkomstceremonie wordt gehouden. Daarna is er een gesprek tussen koningspaar en de Griekse gasten, gevolgd door de lunch. Daar staan geen Griekse gerechten op tafel, maar een mix uit de Frans-Nederlandse keuken.

Het presidentspaar gaat vervolgens naar het Binnenhof voor een ontmoeting met de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer, een bezoek aan het Mauritshof en het Internationaal Gerechtshof, een treffen met de Griekse gemeenschap in Nederland en een diner in het Catshuis bij minister-president Mark Rutte.

Een officieel bezoek is protocollair een stapje lager dan een staatsbezoek. Vandaar dat het koninklijke aandeel in het tweedaagse bezoek beperkt is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: