BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Mary in uniform

Kroonprinses Mary moest zich zaterdag al vroeg melden. De Deense kroonprinses werd om acht uur verwacht in de Ryes Kaserne in Fredericia voor deelname aan de oefeningen van de Hjemmeværnet, de Nationale Reserve. Aan de grote landelijke oefening dit weekeinde nemen meer dan 5500 Denen deel.

Mary, die eerste luitenant is in de Nationale Reserve, hoeft niet alleen haar verdedigende vaardigheden als militair aan te scherpen en te tonen, maar kan als kroonprinses ook een kijkje nemen bij andere oefenende onderdelen zoals de reserves van luchtmacht en marine.

Zondag wordt de nationale oefening afgesloten met een militaire parade in de Bülows Kaserne in Fredericia, een parade die wordt afgenomen door koningin Margrethe en waarbij ook Mary present is. Margrethe sluit zaterdag haar streekbezoek af aan de regio rond Varde, aan de Deense westkust.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: