BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrice vertelt over haar leerproblemen

Prinses Beatrice heeft tijdens een bezoek aan School 21 in Newham gesproken over haar leerproblemen. "School was een nachtmerrie, ik worstelde echt”, aldus de kleindochter van koningin Elizabeth en dochter van prins Andrew. Haar probleem was dyslexie, het moeilijk kunnen lezen.

"Ik kan me nog herinneren dat ik een boek van Beatrix Potter probeerde te lezen en dat de woorden als het ware van de bladzijden sprongen. En examens, die waren vreselijk”, aldus Beatrice. Ze kreeg pas enig zelfvertrouwen toen op de middelbare school ook andere talenten werden aangeboord, zoals deelname aan het team dat spreken in het openbaar bevordert, 'public speaking team'.

Big Change

Vanuit die ervaring heeft de prinses dan ook een stichting opgericht, Big Change, die jongeren aanmoedigt om extra vaardigheden te ontwikkelen buiten het gewone aanbod op school. "Het gaat niet alleen om het leren voor een proefwerk of examen, maar ook leren voor je leven”, zei Beatrice bij het schoolbezoek. School 21 is zogenoemde 'vrije school' waar in het lesprogramma ook ruimte is het ontplooien van andere talenten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: