BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent tentoonstelling in Slowakije

Prinses opent donderdagmiddag 30 juni de tentoonstelling 'European Stars: Miró & Cobra' in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

De opening symboliseert de overdracht van het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Op 1 juli neemt Slowakije het halfjaarlijkse voorzitterschap over van Nederland. Voorafgaand aan de opening wordt prinses Beatrix ontvangen op het paleis van de Slowaakse president Andrej Kiska.

'European Stars: Miró & Cobra' kwam tot stand in samenwerking met het Cobra Museum in Amstelveen. De expositie toont de relatie in de stijl en werkwijze tussen de werken van de Spaanse kunstenaar Joan Miró (1893-1983) en die van de kunstgroep Cobra, waarvan onder anderen de Nederlandse kunstenaars Karel Appel, Constant, Corneille en Lucebert deel uitmaakten.

De tentoonstelling is van 2 juli tot 13 november te zien in het Danubiana Meulensteen Art Museum in Bratislava.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: