BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinsesje Leonore op bezoek in haar hertogdom

Het Zweedse eiland Gotland kreeg vrijdag bezoek van zijn tweejarige hertogin Leonore, dochter van prinses Madeleine en Chris O'Neill. Het is haar eerste bezoek aan het hertogdom en op het programma stond onder meer een kennismaking met Heidi, het paard dat Leonore cadeau kreeg bij haar doop.

"Het is geweldig de familie op visite te krijgen en hopelijk kunnen we hun een mooi en positief beeld van Gotland geven", aldus provinciegouverneur Cecila Schedin Seidegård. Het bezoek is aangepast aan de leeftijd van Leonore, met onder meer een kijkje bij de kinderafdeling van het museum van Gotland.

Madeleine en Chris volgen het voorbeeld van kroonprinses Victoria en prins Daniel. Die namen hun dochtertje prinses Estelle ook mee naar haar hertogdom Östergötland toen ze twee jaar oud was. Behalve een lunch in Linköping Slot was er toen ook een bezichtiging en de opening van het sprookjespad dat Estelle als doopcadeau kreeg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: