BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Queen start verjaardagsfeest met dankdienst

De Britse vorstin Elizabeth begon vrijdag drie dagen van feestelijkheden met een dankdienst in St Paul's Cathedral. Zaterdag is officieel de verjaardag van de koningin, die in april negentig werd.

Aanwezig in de Londense kathedraal waren leden van de koninklijke familie, onder wie prins Philip, die zelf vrijdag 95 is geworden. Ook prins William, zijn vrouw Kate en prins Harry waren aanwezig, evenals prinses Beatrice en prinses Eugenie en hun vader prins Andrew.

Premier David Cameron las uit de Bijbel en televisiemaker David Attenborough sprak eveneens. In het publiek zaten politici, diplomaten en vertegenwoordigers van landen uit het Britse Gemenebest.

Zaterdag is de officiële Koninginnedag, die traditioneel wordt gevierd met de parade Trooping the Colour en een balkonscène op Buckingham Palace. Een grootschalige lunch vindt zondag plaats op The Mall voor het paleis, waar de koningin 10.000 vertegenwoordigers van goede doelen ontvangt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: