BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Royals: Pretty in Pink

Geen kleur is zo vrouwelijk als de kleur roze. Naast alle koningsblauwe japonnen en klassieke zwarte mantels kiezen de royals zo af en toe ook eens voor een vrolijke roze outfit. Zie hier een foto-overzicht: Pretty in Pink.

Koningin Máxima

In april bezocht het koningspaar Beieren. Koningin Máxima droeg een knalroze japon van Natan met bijpassende hoed en oorbellen.

Prinses Madeleine

Bij de doop van een klein prinsesje past de kleur roze erg goed. Prinses Madeleine van Zweden droeg een jurk van kant bij de doopdienst van haar dochter Leonore. De japon is van het bekende modehuis Valentino.

Prinses Victoria

En ook haar zus kroonprinses Victoria koos voor een roze japon bij de doop van haar dochter Estelle. Deze jurk is van Elie Saab.

Prinses Beatrix

Het is al weer even geleden maar op Koninginnedag 2008 in Franeker schitterde -toen nog- koningin Beatrix in een roze mantelpakje. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima stemden hun outfits af met die van de koningin. 

Prinses Mette-Marit

Bij het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia verscheen de Noorse prinses Mette-Marit is een roze jurk met een vrolijke orchideeënprint van het Britse merk Temperley London.

Prinses Marilène

Jan Taminiau ontwierp niet alleen de jurk voor koningin Máxima bij de inhuldiging van de koning. Ook prinses Marilène droeg een japon van Taminiau op deze belangrijke dag.

Koningin Rania

In mei van dit jaar bezocht het Jordaanse koningspaar België. Koningin Rania droeg een roze robe manteau van Dior met een bijpassende rok. De gele pasteltinten van de japon van Mathilde pasten perfect bij de roze jas van Rania.

Koningin Mathilde

De roze jas van de Jordaanse koningin heeft Mathilde wellicht geïnspireerd. Op de tweede dag van het bezoek verscheen de Belgische koningin in een roze japon van twee verschillende stoffen.

Hertogin Catherine

Aan het einde van haar tweede zwangerschap zagen we hertogin Catherine's bolle buik in een lange roze jas. Was de kleur een hint voor het geslacht van de baby?

Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook