BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Royals tekenen condoleanceregister voor slachtoffers Orlando

De Spaanse koning Felipe en zijn echtgenote Letizia hebben dinsdag hun condoleances overgebracht na het bloedbad in Orlando. Ze tekenden beiden een condoleanceregister bij de Amerikaanse ambassade in Madrid. Het koningspaar noemde de schietpartij 'een aanslag op het leven, een vreedzame samenleving en de democratie'.

Ook de Britse prins William en zijn echtgenote Catherine gingen dinsdag langs bij de Amerikaanse ambassade. In Londen tekenden William en Kate tekenden een condoleanceregister. Williams oma koningin Elizabeth liet zondag al weten dat zij en haar echtgenoot prins Philip 'geschokt' zijn door de gebeurtenissen in Orlando. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen."

Bij de schietpartij in een homoclub in Orlando kwamen zaterdagnacht zeker 49 mensen om het leven. Daarmee is het de dodelijkste schietpartij in de Verenigde Staten door een enkele schutter ooit. In ziekenhuizen liggen nog eens 53 gewonden.

Het Deense hof maakte dinsdag bekend dat koningin Margrethe maandag haar medeleven heeft betuigd aan de Amerikaanse president Barack Obama. De vorstin is 'diep geschokt'. "Mijn gedachten gaan uit naar de families en vrienden van de slachtoffers."

Koning Carl Gustaf van Zweden en de Noorse koning Harald betuigden ook maandag hun medeleven.

Bron: ANP