BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning opnieuw behandeld

De Thaise koning Bhumibol is de afgelopen dagen opnieuw behandeld voor een te veel aan vocht rond de hersenen. Dat heeft het paleis bekendgemaakt. Er is vocht afgetapt, aldus het medisch bulletin.

Vorige maand werd de 88-jarige koning ook al behandeld voor hydrocefalus, een aandoening waarbij zich te veel vocht ophoopt in de holten van de hersenen.

De lijst met medische kwalen van de bejaarde vorst, die op 9 juni zeventig jaar op de troon zat, is lang en in Thailand al enige jaren reden tot zorg. De koning verblijft vrijwel constant in het Siriraj-ziekenhuis en is dit jaar pas één keer even in het openbaar verschenen.

Discussies over de tijd na zijn koningschap kunnen niet worden gevoerd omdat praten over de monarchie al snel leidt tot beschuldiging van majesteitsschennis, een vergrijp waarop maximaal vijftien jaar celstraf staat. Het 'liken' van een mogelijk kritisch bericht op Facebook is al strafbaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: