BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds koningspaar brengt historisch bezoek aan Bhutan

Het Zweedse koningspaar is woensdag begonnen aan een historisch staatsbezoek aan Bhutan. Het is niet alleen de eerste keer dat een Zweeds staatshoofd het Himalaya-koninkrijk in functie bezoekt, maar ook voor het eerst voor een regerend westers koningspaar.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia, die in 1993 al eens privé in Bhutan waren, werden dan ook met alle egards en ceremonieel ontvangen.

Bhutan heeft maar één internationaal vliegveld, dat van Paro. Daar begon het staatsbezoek dan ook. Daarna reisde het koningspaar over de weg naar de hoofdstad Thimphu, 65 kilometer verderop. In een veelkleurige optocht - een chipdrel - werden de Zweedse gasten begeleid naar het koninklijk paleis Tashichho dzong, waar koning Jigme Khesar en koningin Petsun hen opwachtten.

De rest van de dag werd besteed aan ontvangsten en onder meer een ontmoeting met premier Tshering Tobgay. 's Avonds bood het Bhutaanse koningspaar een staatsbanket aan.

Bron: ANP