BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgisch koningspaar naar Olympische Spelen

Koning Filip en koningin Mathilde van België verblijven van donderdag 4 tot maandag 8 augustus in Rio de Janeiro. Ze zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen en zijn van plan ook enkele Belgische atleten aan te moedigen tijdens de wedstrijden.

Daarnaast staat een bezoek aan het olympisch dorp op het programma en een ontmoeting met voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dit kondigde het Koninklijk Paleis van België maandag aan.

Eerder was al bekend dat koning Willem-Alexander met premier Rutte afreist naar Rio de Janeiro. Andere royals die plaatsnemen op de tribunes van het Maracanã Stadion tijdens de openingsceremonie zijn kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken en prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie.

Frederik, lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), blijft het langst in Brazilië. De Deense kroonprins is van 31 juli tot 21 augustus in Rio. Koning Willem-Alexander blijft maar kort, tot en met 6 augustus. Op deze laatste dag woont Willem-Alexander enkele sportwedstrijden bij.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: