BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Philip: 'Mijn moeder is een beetje bezorgd'

Carl Philip is gek van autoracen en daar is niet iedereen blij mee. "Mijn moeder is een beetje bezorgd", bekende de Zweedse prins aan STV Sports.

Ook zijn vrouw, prinses Sofia, lijkt niet dol op de autosport. Zij koos er afgelopen weekend voor om een muziekfestival te bezoeken met haar zwager prins Daniel, terwijl haar echtgenoot een race reed.

Carl Philip verloor afgelopen zaterdag de macht over het stuur tijdens de Swedish Touring Car Championship (STCC) en reed een mederijder van de weg. Het liep goed af.

Koning Carl Gustaf

Toch is niet iedereen in de koninklijke familie tegen het racen van de prins. “Er zijn familieleden die mijn plek graag zouden innemen”, zei hij, waarschijnlijk doelend op zijn vader, koning Carl Gustaf, die in zijn jongere jaren ook aan autoracen deed.

De kans is klein dat Carl Philip zijn racepak aan de wilgen hangt. “Ik ben als een kind zo gek van auto’s”, zei hij eerder.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: