BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles gelooft in overwinning Wales op EK

Prins Charles wenst het voetbalteam van Wales ,,enorm veel geluk" in hun EK-halve finalewedstrijd woensdag in Lyon tegen Portugal. "Ik weet zeker dat ze een goede kans hebben om Portugal te verslaan. Iedereen zal zijn vingers gekruist houden", aldus de prins van Wales, zoals Charles' officiële titel luidt.

Charles is samen met echtgenote Camilla deze week op bezoek in Wales. Tijdens een visite bij een klompenmaker in Criccieth werd hem gevraagd naar zijn gedachten over het voetbalteam, de nationale trots van het eveneens rugbygekke Wales. "Ik wens ze heel veel geluk, dat is alles wat ik kan zeggen."

Charles had zich maandag al grappend verbaasd dat er publiek was afgekomen op zijn toespraak bij de opening van de nieuwe Bay Campus van de universiteit van Swansea. "Ik dacht dat iedereen in Frankrijk was", aldus Charles. Het bezoeken van wedstrijden laat hij over aan zijn zoons.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: