BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins met hertogin Camilla bij Wimbledon

Kroonprins Frederik is op vakantie, maar dat weerhoudt hem er niet van naar Londen af te reizen voor een wedstrijd op Wimbledon. De Deense kroonprins zat donderdag naast Camilla, de echtgenote van de Britse prins Charles, op de tribune.

Vakantie met gezin

Frederik verblijft de komende tijd met zijn vrouw Mary en vier kinderen op zomerpaleis Gråsten. Het gezin liet donderdag via Facebook weten te genieten van het ‘prachtige’ paleis. “Het is fijn om terug te zijn. We genieten van de lange zomerdagen en heldere nachten.”

De leden van de Deense koninklijke familie treffen elkaar elke zomer op Gråsten, het door Frederiks oma koningin Ingrid zo geliefde paleis. Vorig jaar bivakkeerden de kroonprins, kroonprinses en hun kinderen prins Christan, prinses Isabella en de tweeling prins Vincent en prinses Josephine voor het eerst langere tijd op Gråsten.

Samen met hertogin Camilla

Frederik dook donderdag op in de ‘royal box’ van Wimbledon. Vanuit de koninklijke loge keek ook de hertogin van Cornwall naar de wedstrijd van Andy Murray tegen Yen-Hsun Lu.

Bron: ANP